Türkiye ile Hollanda arasındaki iş gücüne dayalı göçün 60’ıncı yılına özel düzenlenen ‘Türkiye’nin Kadın Öncüleri’ sergisi açıldı.
Türkiye ile Hollanda arasındaki iş gücüne dayalı göçün 60’ıncı yılına özel düzenlenen “Türkiye’nin Kadın Öncüleri” sergisi Millet Hamamı’nda ziyaretçilerine kapılarını açtı. Sergide, Türkiye’den Hollanda’ya göç eden kadınların ailelerine ve yaşadıkları topluma sundukları katkıları, karşılaştıkları zorlukları ve başarılarını konu alan hayat hikayeleri anlatılıyor.
Serginin açılışına Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz, Hollanda Büyükelçiliği Sosyal İşler Ataşesi Wiecher Van Der Laan, Ataşe Yardımcısı Mehmet Uğur, Politik Departmandan Noortje Fuller, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Eylem Ayar, Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Yusuf Altın, Kent Konseyi Başkanı Ahmet Akkent ve sanatseverler katıldı. Etkinlik, şehitler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
Hollanda Büyükelçiliği Sosyal İşler Ataşesi Wiecher Van Der Laan, açılış konuşmasında TUSAŞ’a yapılan terör saldırısı nedeniyle duyduğu üzüntüyü belirterek Türk milletine başsağlığı diledi. Ardından, Türkiye-Hollanda iş gücü anlaşmasının 60. yılını anarak Türk kadınlarının bu süreçteki rolüne dikkat çekti. “Öncü Türk Kadınları” sergisi ile bu kadınların başarılarını onurlandırmak istediklerini ifade eden Van Der Laan, serginin daha önce Türkiye’nin çeşitli illerinde de yapıldığını belirtti.
Avrupa Platform Birliği Başkanı Selahattin Tetik de konuşmasında Hollanda’da yaşadığı yıllarda elde ettiği tecrübelerden bahsederek Türk kadınlarının gösterdiği başarıyı vurguladı. Afyonkarahisar Kent Konseyi Başkanı Ahmet Akkent ise göç sürecinin zorluklarına rağmen Türk kadınlarının hem Hollanda’da hem de Türkiye’de toplumsal hayata katkı sunduğunu dile getirdi.
Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Eylem Ayar, Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın selamlarını ileterek, Türk kadınlarının emeklerinin ve başarılarının gurur verici olduğunu belirtti.
Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz ise ilk kuşaktan itibaren kadınların Hollanda’da karşılaştıkları dil engellerini aştıklarını ve 3’üncü kuşağın iş ve eğitim alanında önemli başarılara imza attığını vurguladı.
Vali Yardımcısı Kolsuz, “3’üncü kuşak kadınlarımız sadece dil sorununu aşmadı, Avrupa ile entegre olup iş ve eğitim dünyasında bizi gururlandıracak seviyeye geldiler ve Avrupa’da Türklerin daha iyi tanınmasına vesile oldular. Türk kadınları; sadece dünyada değil, ülkemizde de eğitimde ve tıpta görev alan sayısı bakımından dünyadaki birçok ülkeden daha fazladır. Bu da Türk kadınının gelmiş olduğu noktayı gösterir. Bu güzel sergiye vesile olan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından protokolün kurdele kesimi ile açılışı yapıldı.
GÜNDEM
13 saat önceGÜNDEM
13 saat önceGÜNDEM
13 saat önceGÜNDEM
4 gün önceGÜNDEM
4 gün önceGÜNDEM
4 gün önceGÜNDEM
4 gün önce